Transitiemanager P&O bij het Ministerie van Economische Zaken – Den Haag/Thuis

7 jul 2021 overige Interim Publiek Den Haag / Thuis

Introductie

Voor het Ministerie van EZK zijn wij op zoek naar een ‘Transitiemanager P&O voor 32 tot 36 uur per week tot 31-12-2021 met opties tot verlengen. Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór dinsdag 13 juli 10:00 uur contact op met Kwame Hammond via k.hammond@aeves-im.com.

Organisatie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland

Functie

Het huidige MT P&O bestaat uit de Manager P&O, 3 cluster managers en een secretaris. Er is veel capaciteit nodig om zowel de reguliere dienstverlening van P&O te managen als tegelijkertijd ook de doorontwikkeling vorm te geven. Met de doorontwikkeling beogen we de professionaliteit te vergroten. P&O werkt voor 2 ministeries (EZK en LNV) met verschillende concernonderdelen, met verschillende behoeften. P&O is onderdeel van Directie Bedrijfsvoering waar ook veranderingen gaande zijn.

MT P&O vraagt een interim Transitie manager om de komende maanden de doorontwikkeling van P&O mee te implementeren als volwaardig lid van het MT. Hiertoe is een ontwikkelplan gemaakt, dat nu daadwerkelijk geïmplementeerd moet gaan worden. Het vraagt een vergroting van de taak- en rolhelderheid van de gehele P&O organisatie, de inrichting van de 3 domeinen HR advies, HR expertise en HR service center.

Functie-eisen

  • WO-werk- en denkniveau
  • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring
  • HR of HR-gerelateerde opleiding
  • Kennis van verandermanagement
  • Kennis van Organisatieontwikkeling
  • Kennis van Peoplemanagement

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Solliciteren