Projectleider opleiding E-commerce – Utrecht / Thuis

29 dec 2020 overige Interim Publiek Utrecht / Thuis

Introductie

Voor de Belastingdienst zijn wij opzoek naar een Projectleider opleiding E-commerce voor 32 uur per week. Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór dinsdag 05 januari 2021 voor 12:00 uur contact op met Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Organisatie

De btw-heffing bij grensoverschrijdende leveringen van goederen en diensten aan particulieren en niet-ondernemers in de EU (consumenten) wordt gemoderniseerd met de introductie van nieuwe wetgeving per 1-1-2021.

Deze wetgeving moderniseert en vereenvoudigt de heffing en inning van de btw op grensoverschrijdende internetverkopen van goederen en diensten.

Normaal heeft de belastingdienst minimaal 4 jaar nodig om op een robuuste wijze deze wetgeving uit te voeren. De situatie vraagt echter om eerder te starten. Daarom is er voor de korte termijn een aanpak gekozen om te onderzoeken wat er nodig is om versneld te kunnen starten met e-commerce.

Inmiddels is er meer helderheid over het verdere verloop en implementatietraject. Per 2024 zal met de implementatie van het e-commerce pakket de EU btw E-commerce regeling volledig geautomatiseerd ondersteund worden. Omdat per 01-01-2022 de betreffende regeling al wettelijk ondersteund moet worden, is het nodig om tijdelijke voorzieningen te realiseren die dit mogelijk maken.

Naast het realiseren van (tijdelijke) IV-voorzieningen wordt een behandelorganisatie ingericht om de regeling uit voeren. Het gaat om ongeveer 240 fte (behandelaars van MBO tot WO niveau, management en ondersteuning, vast en tijdelijk). De werkzaamheden worden toegevoegd in de bestaande organisatie (Kennis- & Expertisecentrum Buitenland), deels ondersteund door tijdelijke voorzieningen.

Functie

Binnen het overall “inrichtings”project zoeken wij een projectleider die alle aspecten van Leren & Ontwikkelen voor rekening neemt:

 • Adviseren over en implementeren van het opleidingsplan voor uitzendkrachten, nieuwe instroom en zittende medewerkers (met verschillende opleidingsniveaus) die in hun werk te maken krijgen met E-commerce.
 • Projectafbakening voor wat betreft op te leveren Leer & Ontwikkelinterventies
 • Projectleiderschap voor de opleidingen die nodig zijn, van ontwikkeling tot (eerste) uitvoering

De projectleider is ook degene die de verbindende factor vormt tussen:

 • Opleidingsactiviteiten (mn. Opleidingsplan en opleidingen maken en uitvoeren) door de Academie
 • Algemeen projectleider van de Shared Service Organisatie voor werving en selectie
 • Programmamanager E-commerce

De projectleider werkt samen met Adviseurs Leerstof Ontwikkeling, Onderwijskundigen en experts leermiddelen van de Academie en experts / docenten uit de directies.
De in te huren projectleider is verantwoordelijk voor de succesvolle realisatie van het e-commerce opleidingsproject, van de intake- en ontwerpfase tot en met de afronding en eerste uitvoering.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn de projectplanning, het organiseren van de uitvoering, het aansturen van de projectteams, de bewaking van de voortgang en eventuele projectrisico’s, in combinatie met de informatievoorziening aan en het creëren van draagvlak bij alle interne en externe stakeholders en de bijbehorende projectverantwoording.

Het project is reeds gestart, maar de projectleider is uitgevallen. De eerste opleidingen zijn in ontwerpfase.Functie-eisen

De projectleider die wij zoeken heeft:

 • Meerdere jaren relevante ervaring in complexe projecten en is daarin succesvol.
 • Enige ervaring met aansturen van een projectorganisatie/ processen en van een projectteam en daarin aantoonbaar succesvol.
 • Ervaring in minimaal 2 projectmanagementrollen.
 • Ervaring in alle projectfases.
 • Aantoonbare ervaring binnen context van Leren & Ontwikkelen, in ontwikkeling en/of uitvoering

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Solliciteren