Projectleider ICB bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit – Utrecht / Thuis

14 mei 2021 overige Projectmanagement Utrecht / Thuis

Introductie

Voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn wij op zoek naar een Projectleider ICB voor 28-36 uur per week voor initieel 6 maanden. Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór dinsdag 1 juni 12:00 contact op met Fadime Yüksel via f.yuksel@aevesbenefit.com.

Organisatie

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving’. https://www.youtube.com/watch?v=ih2RYaw6dwo

ICB

De afdeling ICB wil zich verder ontwikkelen met als doel het eigen product te verbeteren. Daarvoor is door een werkgroep binnen de afdeling een plan van aanpak ontwikkeld. Door de aard van het werkaanbod van de afdeling lukt het niet om voldoende tijd vrij te maken om het plan van aanpak uit te voeren. In het plan staat bijvoorbeeld het in beeld brengen van de huidige situatie van de afdeling en de gewenste, zodat concrete streefdoelen ontstaan.

Achtergrond opdracht

In 2017 heeft een reorganisatie van de NVWA plaatsgevonden, waarbij het werkterrein van de afdeling Incident- en crisisbeheersing is verbreed van dierziektebestrijding en ondersteuning van incidenten op het gebied van voedselveiligheid, naar verantwoordelijkheid voor de brede aanpak van incidenten binnen de NVWA. Dit betekent dat de beheersing van incidenten op de domeinen voedselveiligheid, productveiligheid en fytosanitair aan de taken van de afdeling zijn toegevoegd. Er is hiervoor zeer beperkt extra capaciteit beschikbaar gekomen. De reorganisatie viel voor de afdeling samen met de fipronilaffaire, waarvan de aanpak alle hens aan dek vereiste en die een lange nasleep had. Met de nieuwe taken kwamen ook meer en nieuwe incidenten. Er is daardoor geen tijd geweest (of genomen) om in beeld te brengen wat de gevolgen van de organisatiewijziging praktisch gezien voor de afdeling inhielden, de nieuwe taken goed te inventariseren en te kijken naar de inrichting en werkwijze van de afdeling in het licht van die nieuwe taken.

Functie

Werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd zijn o.a. documentstudie, verzamelen van kwantificeerbare gegevens en het analyseren daarvan.

Eindresultaat moet een rapportage zijn die inzicht biedt in de staat van ontwikkeling van de verschillende inhoudelijke domeinen waar de afdeling voor werkt op met name de thema’s preparatie op incidenten en crisis en ten tweede incident- en crisisbeheersing in de warme fase. Daarnaast moet er inzicht zijn in wat het gewenste niveau van ontwikkeling is op elk domein en wat er moet gebeuren om dat niveau te bereiken. Dit kan b.v. in de vorm van een drie jarenplan zijn, ingedeeld naar de niveaus voldoende, goed en eventueel wat nodig is om het niveau uitstekend te bereiken. Het is de bedoeling dat de projectleider enerzijds concreet de studies en analyses uitvoert en anderzijds de werkgroep en de afdeling aanjaagt en betrekt bij het ontwikkelen van de gewenste verbeteringen en zorgt voor continuïteit in de voortgang van het ontwikkelproces.


Functie-eisen

Eisen

 • HBO+/WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met/ kennis van organisatieverandering.
 • Kennis van of ervaring met crisismanagement.
 • Ervaring met onderzoek c.q. dataverzameling in een

  praktijksituatie.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als projectleider.
 • Ervaring met organisatieadvisering/verandermanagement.
 • Ervaring met crisismanagement.
 • Kennis van de rijksoverheid.

Wensen

 • Praktijkervaring dan wel affiniteit met crisismanagement.
 • Ervaring met Risk Maturity Metingen is een pré.

Competenties

 • Verbinden
 • Analytisch vermogen
 • Overtuigingskracht
 • Plannen en coördineren
 • Schrijfvaardig

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Fadime Yüksel via f.yuksel@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Fadime Yüksel via f.yuksel@aevesbenefit.com.

Solliciteren