Projectleider Cultuur bij de Belastingdienst – Den Haag/Utrecht

11 jun 2021 overige Interim Publiek Den Haag/Utrecht

Introductie

Voor de Belastingdienst zijn wij op zoek naar 3 ‘Projectleiders Cultuur’ voor 32 uur per week voor initieel 6 maanden. Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór woensdag 16 juni 15:00 contact op met Kwame Hammond via k.hammond@aeves-im.com.

Organisatie

Het DG Toeslagen grijpt de kans om haar rol in het Nederlandse publieke bestel te vernieuwen
met beide handen aan. Het DG is vol op in beweging. Er wordt heel hard gewerkt aan herstel van wat fout is gegaan én aan vernieuwing van de dienstverlening. Het DG is in oprichting na de ontvlechting van de Belastingdienst.

Voor het programma Leiderschap en Cultuur zoeken wij een projectleider Cultuur.


Functie

De doelstelling van het programma Leiderschap en Cultuur is om het samenspel te verbeteren. Door, daar waar gevraagd, bij te dragen aan het verbeteren van het samenspel binnen teams, tussen teams en rondom DG brede thema’s, stelt het programma Leiderschap en Cultuur het DG Toeslagen in staat de nieuwe missie, visie en strategische doelstellingen te realiseren.

Als projectleider Cultuur speel je een rol in het tot stand komen van het ontwerp van de DG brede ontwikkelaanpak voor leiderschap en cultuur. Je organiseert samenwerking, activiteiten en interventies die nodig zijn om te komen tot leiderschapsontwikkeling binnen DG Toeslagen.

Je richt je primair op het uitvoeren van de ontwikkelaanpak voor het leiderschap van DG Toeslagen. Je stuurt de realisatie van deelresultaten (zoals ontwikkelassessments) projectmatig aan. Daarnaast breng je overzicht in de diverse lopende initiatieven en brengt deze in lijn met de gekozen ontwikkelaanpak en doelstellingen. Je voert regie op de activiteiten die in samenwerking met de Belastingdienst, Ministerie van Financiën en het DG Douane op het thema leiderschap worden genomen. En dit alles op zo’n manier dat de betrokkenen maximaal leren en er ruimte ontstaat voor ontwikkeling.

Je werkt nauw samen met de programmamanager en de projectleider Leiderschapsontwikkeling. Je richt je primair op het uitvoeren van de ontwikkelaanpak voor de cultuur van DG Toeslagen. Daarnaast voer je regie op de activiteiten die in samenwerking met de Belastingdienst, Ministerie van Financiën en het DG Douane op het thema cultuur worden genomen. Ook werk je nauw samen met de initiatieven die vanuit de 2 andere strategische veranderprogramma’s: Vernieuwing Dienstverlening en Ontvlechting worden genomen.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 32 uur in de week beschikbaar
 • Periode 1 juli 2021 – 1 januari 2022 met de optie tot verlenging
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in projecten bij overheidsorganisaties gericht op de ontwikkeling van gedrag en cultuur en daarin succesvol
 • Ervaring met het projectmatig aansturen van activiteiten gericht op cultuur- en organisatieontwikkeling (minimaal 5 projecten, ervaring in alle projectfases)
 • Ervaring met het vergroten van het leervermogen van een organisatie
 • Kennis van, affiniteit en ervaring met systeemdenken.

Competenties

 • Plannen en organiseren
 • Omgevingsbewustzijn
 • Organisatiesensitiviteit
 • Empathie
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Reflecteren

Je hebt oog voor systemische patronen in organisaties en weet hoe je je daar in je rol effectief toe verhoudt, zodat er ruimte komt voor collectieve ontwikkeling. Je kunt verder kijken dan je eerste indruk en reflecteert actief op je eigen rol in de ontwikkeling. Je bent aanspreekbaar, resultaatgericht en kunt goed samenwerken.

Je weet hoe je er voor zorgt dat de ontwikkeling in de organisatie, tussen de mensen, kan laten ontstaan. Je reflecteert actief op de impact van je eigen gedrag op anderen en weet vervolgens je aanpak bij te stellen.

Naast de gevraagde competenties beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Door je ontspannen, projectmatige manier van werken creëer je rust, overzicht en samenwerking aan ontwikkeling, in een dynamisch nieuw DG dat volop bouwt aan herstel én vernieuwing.


Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Solliciteren