Interim Coördinator Overdracht Vastgoedinformatie – Utrecht

6 okt 2021 overige Projectmanagement Utrecht

Introductie

Voor het Rijksvastgoedbedrijf zijn wij opzoek naar een Interim Coördinator Overdracht Vastgoedinformatie voor 36 uur per week.
Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór maandag 11 oktober om 16:00 uur contact op met Fadime Yuksel via f.yuksel@aeves-im.com

Organisatie

Directie Vastgoedbeheer / Afdeling Klant en vastgoedmanagement

De directie Vastgoedbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, gebouw gebonden (technische) installaties, terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand. De afdeling Klant- en Vastgoedmanagement vervult de ‘eigenaarsrol’ op pandniveau en/of objectniveau (de rol van de ‘verhuurder’ ). Voor de Rijksportefeuille is het RVB eigenaar van het vastgoed met alle daarbij behorende rechten en plichten, terwijl het RVB voor de defensieportefeuille optreedt namens de materieelbeheerder (verder eigenaar) van het vastgoed. De afdeling is onderverdeeld in vijf secties: Relatiemanagement, Assetmanagement Specialties, Assetmanagement Kantoren, Omgevingsmanagement en Vastgoedinformatie & Administratie.

Over het cluster Informatie Coördinatie

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het cluster informatie Coördinatie. Het aandachtsgebied van het cluster Informatie Coördinatie richt zich op het maken van de verbinding tussen vastgoedinformatie, het primaire proces en de gebruikers.

Door het cluster Informatie Coördinatie worden de verantwoordelijke projectmanagers/-leiders geadviseerd over de kwaliteit van de aan te leveren vastgoedinformatie. Informatie Coördinatie stelt criteria en toetst aangeleverde gegevens aan de hiervoor gestelde kaders/normen en geleidt deze mutaties door naar andere clusters binnen en buiten de sectie voor verwerking daarvan in de vastgoedregistratie (acceptanten). Oogmerk van het cluster is om standaardproducten laagdrempelig voor de organisatie te ontsluiten.

Het cluster geeft ook invulling aan de “loketfunctie” voor het beschikbaar stellen van niet breed ontsloten vastgoedinformatie en de beantwoording van vragen op dit gebied en voor gevraagde niet standaard producten.

Functie

Als interim meewerkend coördinator binnen het themagebied Overdracht ben jij binnen het Rijksvastgoedbedrijf de onmisbare schakel als het gaat om de gegevensuitwisseling van de noodzakelijke vastgoedinformatie. Er wordt geen project financieel afgerond zonder een juiste overdracht van vastgoedinformatie die nodig is voor het beheerproces. In deze rol breng jij het belang van een volledige en juiste overdracht van noodzakelijke vastgoedinformatie samen met een enthousiast team naar een hoger stadium en lever je een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheid, efficiëntie en het veilig borgen van vastgoedinformatie van o.a. onze penitentiaire inrichtingen, rechtbanken, musea, paleizen, vliegvelden en Rijkskantoren. En daar sta jij met je team voor.

In jouw functie ben jij ook de coördinator van het Meldpunt Vastgoedinformatie (VGI) waar onvolkomenheden rondom de juistheid en volledigheid van vastgoedinformatie gemeld worden. Zo zorg je dat ons beheer en de archieven betrouwbare bronnen zijn. Ons motto is niet voor niets “de basis op orde”.

Het themagebied Overdracht stelt criteria en toetst aangeleverde gegevens aan de hiervoor gestelde kaders/normen en geleidt deze mutaties door naar andere clusters binnen en buiten de sectie voor verwerking daarvan in de vastgoedregistratie.

Als coördinator maak jij mede de verbinding tussen vastgoedinformatie, het primaire proces en de gebruikers.

Op dit moment is er binnen het Rijksvastgoedbedrijf veel aandacht voor het onderwerp overdracht Vastgoedinformatie. Jij kunt een belangrijke bijdrage leveren aan het benutten van deze aandacht. Enerzijds draag je als meewerkend coördinator zorg voor de voortgang van de werkzaamheden en de juiste uitvoering daaromtrent. Anderzijds ben jij dé persoon die besluiten als de beste weet te vertalen naar werkinstructies, daarop stuurt en weet wat er nodig is binnen de organisatie om grote stappen te maken te komen tot nog betrouwbaardere vastgoedinformatie en de positie daaromtrent. Als coördinator ben jij de analist die vraagstukken en knelpunten weet te doorgronden en te ontrafelen. Jij hebt goede kennis van werkmethodes en een natuurlijke drive om

te verbeteren en alternatieven aan te dragen om het themagebied Overdracht door te ontwikkelen en krachtig te positioneren. Je hebt ervaring met het aansturen van teams, je bent een teamplayer, bent pro-actief, je kunt project- / procesmatig werken en waar nodig kun je omgaan met strijdige belangen.

Als meewerkend coördinator weet jij het team samen met het clusterhoofd binnen een korte tijd naar een nog hoger niveau te tillen.

Functie-eisen

Kennis, ervaring en vaardigheden

Om een goede invulling te geven aan de functie beschik je over het volgende:

 • kennis en ervaring met aansturen van (project)teams.
 • kennis van proces- en projectmatig werken;
 • kennis en vaardigheden met het omgaan met uiteenlopende belangen en contacten
 • werk- en denkniveau: WO, bij voorkeur een voltooide WO-opleiding in een technische richting (bijv bouwkunde / werktuigbouwkunde / elektrotechniek) met ruime ervaring.
  Mocht je ruime ervaring hebben als projectleider / beheerder en je hebt kennis en affiniteit met Vastgoedinformatie / en daaraan gerelateerde processen reageer dan ook;
 • kennis van MS Office in het bijzonder Excel en Acces (database relaties / formules).
 • kennis van lean werken / aansturen leantrajecten.


Competenties

Als coördinator beschik je over de volgende competenties;

 • mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • analytisch
 • creatief en innovatief
 • stressbestendig en om kunnen gaan met strijdige belangen
 • samenwerken
 • netwerken
 • resultaatgerichtheid en voortgangscontrole
 • accuraat werken

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Fadime Yuksel via f.yuksel@aeves-im.com

Sollicitatie

Fadime Yuksel via f.yuksel@aeves-im.com

Solliciteren