HR Businesspartners – Utrecht / Thuis

13 apr 2021 overige Interim Publiek Utrecht / Thuis

Introductie

Voor het Ministerie van Defensie zijn wij opzoek naar ‘HR Businesspartners’ voor 40 uur per week voor circa 8 maanden. Mocht je geïnteresseerd zijn in of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór woensdag 21 april 12:00 uur contact op met Fadime Yüksel via f.yuksel@aevesbenefit.com.

Organisatie

Ministerie van Defensie

Het Ministerie van Defensie wordt gevormd door het kerndepartement (de zogeheten Bestuursstaf), het Commando DienstenCentra, de Defensie Materieel Organisatie en de Operationele Commando’s: Commando Landstrijdkrachten, Commando Luchtstrijdkrachten, Commando Zeestrijdkrachten en Koninklijke Marechaussee. Bij het Ministerie van Defensie (Opdrachtgever) werken in totaal ongeveer 58.000 personen, waarvan 42.000 militairen. Voor meer informatie over de Defensie organisatie kunt u de website www.mindef.nl raadplegen.

Defensie Materieel Organisatie

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) is 1 van de 7 onderdelen van Defensie organisatie (www.defensie.nl). De DMO is verantwoordelijk voor de aanschaf van materieel en IV-systemen, voor InService Support: Wapensysteemmanagement, Instandhouding van IV-systemen, Ketenlogistiek (o.a. munitie, kleding, brandstoffen en ICT-componenten), Documentaire Informatievoorziening, en de afstoting van niet meer benodigd materieel en IV-systemen. De DMO staat voor betrouwbaar, slagvaardig en innovatief.

De directie P&O DMO bestaat uit iets meer dan 90 enthousiaste collega’s die werkzaam zijn als Ondersteuner, Loopbaanbegeleider, P&O Adviseur, Recruiter of als Stafmedewerker. Als P-autoriteit binnen de Defensie Materieel Organisatie (DMO) is voor de directie P&O een belangrijk taak weggelegd om de ambities van de DMO als kennisintensieve organisatie te ondersteunen en mogelijk te maken.

Op dit moment bevindt de directie P&O van de DMO zich in een transitiefase van P&O naar HR Businesspartner, waarbij meer strategisch adviseren op HR-gebied centraal staat. Om strategische personeelsplanning te kunnen verankeren in de HR-dienstverlening en DMO-brede bedrijfsvoering, wordt er daarom fors geïnvesteerd in het bouwen van een concern-breed HR Fundament, de ontwikkeling van de P&O-professionals en wordt de P&O organisatie stapsgewijs aangepast qua inrichting. Ten behoeve van het ondersteunen van de eerste transitie stappen, is er behoefte aan aanvullende ervaren HR Business capaciteit die naast de going-concern ook een belangrijke influx kan leveren op het gebied kennis en vaardigheden op het gebied van strategisch HR-advies.

Functie

Werkzaamheden

Voor de DMO zijn wij op zoek naar ervaren HR Businesspartners. In deze brede functie ben je een stevige adviseur voor leidinggevenden. Samen met je collega’s adviseer je leidinggevenden op strategisch, operationeel en tactisch niveau over het gehele speelveld aan HR-onderwerpen. Zoals Strategische Personeelsplanning, verzuim, individuele casuïstiek, mobiliteit, selectie, duurzame inzetbaarheid, etc. Maar ook het implementeren van HR beleid samen met jouw collega’s van P&O Staf DMO en het mede ontwikkelen van het leiderschap binnen de DMO maken deel uit van jouw uitdagende functie.

Ben jij die HR Business partner die ervoor zorgt dat de DMO-collega’s optimaal kunnen functioneren?

Jouw werkzaamheden hebben een impact op het dagelijkse functioneren van de DMO. Jij draagt bij aan de verbinding tussen HR en de bedrijfsvoering/operatie. Jij weet waar, op het gebied van HR, behoefte aan is en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Jij snapt de business en hebt affiniteit met een hoogwaardige en innovatieve technische organisatie. Je bent een proactieve en mensgerichte adviseur zonder de organisatie doelstellingen uit het oog te verliezen. Verder ben je resultaatgericht, sterk analytisch, heb je een hands-on mentaliteit en durf je initiatief te nemen. Tevens beschik je over een toegankelijke houding en ben je in staat op een tactvolle manier problemen op te lossen. Natuurlijk beschik je over goede advies- en communicatievaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling) en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.


Functie-eisen

Eisen

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde WO opleiding;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als zelfstandig opererende HR Business Partner in een complexe omgeving.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is een VGB screening (niveau C) vereist.

Wensen

 • Je beschikt bij voorkeur over een opleiding op gebied van HRM;
 • Je beschikt bij voorkeur over ervaring binnen een (Rijks)overheid organisatie. Kennis van de Defensie organisatie is een sterke pré;
 • Je bent daadkrachtig, doortastend, nuchter en resultaatgericht;
 • Je bent een doener, maar wel een doener die eerst denkt en de benodigde (kritische) vragen stelt;
 • Je zoekt samenhang en verbinding en bent in staat om zaken goed te borgen.

Competenties

 • Communicatief
 • Resultaatgericht
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Netwerken
 • Conceptueel denken
 • Creatief/Innovatief

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Fadime Yüksel via f.yuksel@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Fadime Yüksel via f.yuksel@aevesbenefit.com

Solliciteren