Coördinerend Specialistisch Adviseur – Utrecht

11 mei 2021 overige Interim Publiek Utrecht

Introductie

Voor de NVWA zijn wij op zoek naar eenCoördinerend Specialistisch Adviseur‘ voor 36 uur per week. Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór maandag 17 mei 15:00 contact op op met Felix Schoonderbeek via f.schoonderbeek@aevesbenefit.com

Organisatie

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving’. https://www.youtube.com/watch?v=ih2RYaw6dwo


Functie

De NVWA is bezig met het inrichten van de crisisorganisatie voor productveiligheid van consumentenproducten. Hiervoor worden o.a. uitvoeringsdraaiboeken opgesteld, in aanvulling op het Handboek Incident- en Crisisbeheersing van de NVWA. Voor het jaar 2021 is het doel om ten minste een uitvoeringsdraaiboek op te stellen voor het deelgebied chemische productveiligheid. Alvorens het draaiboek opgesteld kan worden, is een verkenning van het domein nodig. De werkzaamheden voor deze opdracht omvatten, meewerken in teamverband aan: – Verkenning domein chemische productveiligheid en incidenten/crises – evt. bijzondere elementen – Opstellen plan van aanpak – Interviews houden met betrokkenen – Opstellen uitvoeringsdraaiboek voor verschillende typen mogelijke incidenten – Advies opstellen voor inzet van inhoudelijke adviseurs op dit domein en hoe deze te trainen en op te leiden. Je rol senior-adviseur/mede projectleider. Je werkt nauw samen met een de accounthouder voor productveiligheid bij de afdeling Incident- en Crisisbeheersing.

In 2017 is besloten dat de afdeling Incident- en Crisisbeheersing zich ook voorbereid op mogelijke incidenten en crises op het gebied van consumentenproducten. Voorheen werden incidenten met name in de lijnorganisatie afgehandeld. Er is sindsdien een eerste inventarisatie gemaakt van het toezichtdomein consumentenproducten en potentiële crises en van het wettelijk kader en alle andere toezichthouders op bepaalde producten. Ook is er een uitvoeringsdraaiboek opgesteld voor de afhandeling van incidenten en crises op het gebied van attractie- en speeltoestellen. De komende tijd wordt verder gewerkt aan wat nog extra nodig is voor andere subdomeinen binnen productveiligheid, zoals chemische productveiligheid.

Functie-eisen

  • HBO+/WO
  • Ervaring met crisismanagement Veiligheidskunde
  • Ervaring met rijksoverheid en/of het werk van rijksinspectiediensten of soortgelijke organisaties is een pré
  • Goed kunnen analyseren
  • Aantoonbare schrijfvaardigheden
  • Affiniteit of ervaring met productveiligheid/techniek
  • Projectleiderservaring

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Felix Schoonderbeek via f.schoonderbeek@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Felix Schoonderbeek via f.schoonderbeek@aevesbenefit.com

Solliciteren