Adviseur preventie / arbeidshygiënist – Den Haag

23 jun 2021 overige Interim Publiek Den Haag

Introductie

Voor de DJI zijn wij op zoek naar een ‘Adviseur preventie / arbeidshygiënist voor 20 tot 36 uur per week voor initieel 6 maanden met opties tot verlengen. Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór maandag 28 juni 10:00 contact op met Kwame Hammond via k.hammond@aeves-im.com.

Organisatie

Voor DJI is vitaal en gezond werken van groot belang. De adviseur preventie speelt hierbij een belangrijke rol en draagt bij aan veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Met jouw kennis van fysieke en blootstellings factoren in de werkomgeving weet je wat de invloed kan zijn op de gezondheid van medewerkers. Je adviseert daarom aan diverse betrokkenen over hoe de arbeidsomstandigheden zo optimaal mogelijk kunnen worden ingericht.

Je bent werkzaam bij het HR team Arbeid en Gezondheid. Dit team is onderdeel van de afdeling HRM

van het Shared Servicecenter DJI (SSC DJI) van het Ministerie van J&V. Samen met 2 andere preventie adviseurs ondersteun je de verschillende onderdelen van DJI. Je werkt vanuit huis en gaat zo nu en dan naar de verschillende locaties van DJI.

Functie

 • Je onderzoekt of werknemers onder gezonde omstandigheden werken en je adviseert over manieren waarop de werksituatie kan worden verbeterd. We zoeken iemand die vanuit drive de arbeidsomstandigheden steeds wil verbeteren en gezondheidsschade bij medewerkers voorkomt;
 • Je adviseert over de opzet en coördinatie van de uitvoering van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Je hebt een goed overzicht van de arbeidsrisico’s, aanbevelingen en de verbeterpunten in de arbeidsomstandigheden. Naar aanleiding van de uitkomsten van een RI&E kun je de preventie medewerker op locatie ondersteunen bij een plan van aanpak.
 • Je biedt ondersteuning bij het uit(laten)voeren van verdiepende RI&E’s en onderzoeken binnen je vakgebied. Daarnaast ondersteun je bij het actualiseren van de vragenlijst in het RI&E systeem RIEporter.
 • In je dagelijkse werk schakel je met de preventiemedewerkers bij de inrichtingen en diensten en met de beleidsadviseur arbo en verzuim van het hoofdkantoor heb je regelmatig afstemming over kaders en beleid. Je bent dus de schakel tussen de strategische en operationele laag binnen de Arbokolom DJI.
 • Je bent de vraagbaak / coach voor de preventiemedewerker.
 • Je bent gesprekspartner van de directie, management, beleidsafdeling, arboteams, HR adviseurs over thema’s zoals veiligheid- en gezondheidsrisico’s. Waar gewenst geef je voorlichting.
 • Je beschikt over actuele informatie over arbeidsomstandigheden in de brede zin en arbeidshygiëne in het bijzonder.
 • Je hebt inzicht in de arbozorgstructuur en doet voorstellen voor verbeterde of vernieuwende dienstverlening passend bij de behoefte van de klant.
 • Neemt deel aan werk- en projectgroepen op basis van klantvragen.
 • Als preventie adviseur / arbeidshygiënist ga je grondig te werk. Je hebt oog voor detail en kan snel ingrijpen in zorgelijke situaties. De gezondheidstoestand van verschillende mensen is mede afhankelijk van jouw oordeel en daarom ga je principieel en accuraat te werk. Op basis van een goede waarneming vorm je een oordeel over de situatie. Je zorgt er voor dat management en werknemers op de situatie anticiperen. Je hebt in deze rol doorzettingskacht en bent volledig op de hoogte van je (wettelijke) taken. Je hebt kennis van de Arbowet en de bijbehorende instrumenten.

Functie-eisen

 • HBO diploma- en denkniveau;
 • Bij voorkeur afgeronde opleiding tot arbeidshygiënist (gecertificeerd)
 • Kennis van arbeidsomstandigheden en arbeidshygiëne, veiligheid en de wet- en regelgeving. Overziet het gehele veiligheidsspectrum
 • In staat managementinformatie te genereren uit bestaande systemen en te analyseren.
 • Je werkt pro-actief en gaat zelf op zoek naar verbeteringen
 • Ruimschootse relevante ervaring in een adviserende rol binnen een complexe organisatie (RI&E, etc);
 • Vanwege de veelheid en diversiteit van stakeholders is een goed getrainde antenne voor organisatiesensitiviteit onontbeerlijk.
 • Je hebt lef en tact en durft onafhankelijk te handelen

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als ZZP’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Kwame Hammond via k.hammond@aevesbenefit.com

Solliciteren