Adviseur Kwaliteit (Domeinexpert LAA) bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens – Den Haag

26 okt 2020 overige Interim Publiek Den Haag

Introductie

Aeves is voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens opzoek naar een interim Adviseur Kwaliteit (Domeinexpert LAA). Voel je je als een vis in het water binnen een politiek bestuurlijke omgeving? Werk je graag samen met experts van verschillende disciplines waarin jijzelf de coördinerende rol hebt? Lees dan vooral even verder!


Organisatie

Het halen van een hielprikje, het ontvangen van huurtoeslag en de wereld buiten Nederland verkennen. De publieke dienstverlening van Nederland valt of staat met betrouwbare identiteitsgegevens. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens zorgt voor het veilig en betrouwbaar gebruiken van deze gegevens. Zij zitten als organisatie midden in een doorontwikkeling. Sinds maart 2019 zijn ze dan ook gestart in een nieuwe organisatie. Daarnaast hebben ze extra taken gekregen waaronder Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA). Voor meer info zie https://www.rvig.nl/brp/landelijke-aanpak-adreskwaliteit-laa. Dit betekent meer werk, veel ontwikkeling en vernieuwing! Daarom zijn ze het afgelopen jaar druk bezig met de werving en het verwelkomen van ongeveer 100 nieuwe collega’s! Deze opdracht valt onder de Directie Uitvoering en in de afdeling Kwaliteit & Ontwikkeling. Als Directie Uitvoering dragen zij zorg voor het dagelijks functioneren van de identiteitsketens (BRP, Reisdocumenten, BSN, PIVA) bij de publieke dienstverlening aan burgers en afnemers. Ze signaleren knelpunten en klantwensen in dit proces, zodat deze, in afstemming met collega’s van andere directies en stafafdelingen, kunnen worden vertaald in concrete voorstellen voor wijziging of doorontwikkeling van de producten en diensten. Of eventueel naar wijziging in wet en regelgeving. De directie bestaat uit 6 afdelingen.

Functie

Je bent een Domeinexpert, die gemeenten en afnemers adviseert op het gebied van handhaving en ondermijning met als doel de kwaliteit van de BRP te verhogen. Je kan opereren in een politiek bestuurlijke omgeving en werkt nauw samen met experts van verschillende disciplines in een coördinerende rol. Tevens heb je gevoel voor organisatie, cultuur en belangen en weet je vooral mensen te enthousiasmeren voor LAA. Je begeleidt en adviseert gemeenten die deelnemen aan de LAA. Je onderhoudt goed contact met deze gemeenten en zorgt voor het bevorderen van de (verdere) samenwerking. Zowel binnengemeentelijk als regionaal. Daarnaast breng je knelpunten & risico’s bij afnemers en gemeenten in kaart m.b.t. adreskwaliteit, zodat je een advies kan geven over mogelijke preventiemaatregelen. Deze preventiemaatregelen zorgen ervoor dat de kans op mogelijke fraude met BRP-gegevens kleiner wordt. Je bent bekend met het hele ecosysteem van identiteitsgegevens en haar voorwaarden en mogelijkheden. Daarnaast weet je wat er speelt in het veld van de afnemers, maar ook op het gebied van adresfraude. Je organisatiesensitiviteit en kennis van handhaving komt hierbij goed van pas. Aanvullend ga je de rol van Domeinexpert samen met een collega Domeinexpert binnen de organisatie beter positioneren en verder vormgeven.

Functie-eisen

Gevraagd

Als Adviseur Kwaliteit (Domeinexpert LAA) heb jij:

 • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring binnen het Identiteit/Sociaal Domein;
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen een complexe organisatie/projecten bij (Rijks) overheid;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met verbeterprocessen;
 • Projectmatig kunnen werken;
 • Je kan verschillende belangen met elkaar verbinden aan gemeenschappelijke processen doelstellingen;
 • Je hebt aantoonbare ruime kennis en ervaring over/met handhaving en ondermijning;
 • Je kan goed luisteren, doorvragen;
 • Je kan workshop begeleiden;
 • Je bent communicatief zeer vaardig (mondeling en schriftelijk);
 • Je bent analytisch;
 • Je hebt overtuigingskracht en kunt zelfstandig en in teamverband werken.

Competenties

Naast jouw kennis en ervaring neem jij de volgende competenties mee:

 • Nieuwsgierig: je weet graag van de hoed en de rand.;
 • Proactief: je bent gedreven en maakt complexe materie je snel eigen;
 • Enthousiaste netwerker: je weet ketenpartners te inspireren en enthousiasmeren;
 • Omgevingsbewustzijn: goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • Pragmatisch en resultaat gericht: Je streeft naar de best haalbare/mogelijke oplossingen;
 • Overtuigingskracht: In staat om groepen en het management mee te nemen.

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als zzp’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Kas Bahrami Tash, kas@aeves.com of 06 3029 6742

Sollicitatie

Kas Bahrami Tash, kas@aeves.com of 06 3029 6742

Solliciteren