Adviseur CIO-Control – Utrecht / thuiswerken i.v.m. covid-19 voorlopig.

12 nov 2020 overige Interim Publiek Utrecht / thuiswerken i.v.m. covid-19 voorlopig.

Introductie

Voor de Belastingdienst zijn wij op zoek naar een Adviseur CIO-Control voor ca. 32/36 uur per week. Mocht je geïnteresseerd zijn in- of vragen hebben over deze vacature neem dan gelieve vóór maandag 16 november om 09:30 uur contact op met Felix Schoonderbeek via f.schoonderbeek@aevesbenefit.com

Organisatie

Op 11 januari 2020 heeft de minister van Financiën besloten de Belastingdienst op te knippen in 3 delen: Belastingen, Toeslagen en Douane. In een latere fase is met de Kamer gecommuniceerd dat per 1 januari 2021 een in de basis volwaardig DG Toeslagen moet functioneren. Hiertoe worden het dienstonderdeel Toeslagen (going concern) en de herstelorganisatie kinderopvangtoeslag per 1 januari 2021 ‘as is’ omgehangen. De kern van de uitvoeringsorganisatie valt dan formeel onder de verantwoordelijkheid van de DG Toeslagen, sinds 1 augustus 2020 Ditte Hak. De Directie Ketenregie is gericht op de samenwerking met de primair procesdirecties van de Belastingdienst die hiërarchisch niet onder DG Toeslagen vallen, zodat burgers toeslagen aan kunnen vragen, dat de toeslagen toegekend, uitbetaald en zo nodig teruggevorderd worden, en dat burgers geïnformeerd worden over de dienstverlening en over hun rechten en verplichtingen, ofwel op een goed lopende uitvoeringsketen Toeslagen. Uitgangspunt is dat de DG Toeslagen verantwoordelijk is voor het ketenresultaat. Binnen de directie Ketenregie worden de instrumenten ondergebracht, die de DG in staat stellen deze verantwoordelijkheid te kunnen waarmaken.

Functie

Als adviseur CIO-Control ben je materiedeskundige op het gebied van besturing en uitvoering van veranderingen met een grote ICT-component. Je voorziet projecten inhoudelijk van een CIO-oordeel, geeft bestuurlijk advies en begeleidt de informatievoorziening van en naar het kerndepartement. Risico’s op politiekgevoelige dossiers schat je goed in en waar nodig onderneem je actie. Daarnaast bouw je mee aan de inrichting van het CIOstelsel en een in-control-statement voor DG Toeslagen, met gebruik van de aanwezige expertise binnen de keten Toeslagen. Door onderzoek te doen draag je bij aan de beheersing van Toeslagen risico’s bijvoorbeeld bij de uitvoering van de projectenportfolio. Je verwerkt eventuele bevindingen en aanbevelingen van externe toezichthouders zoals de Algemene Rekenkamer, Auditdienst Rijk in concrete verbetervoorstellen en je bewaakt de implementatie daarvan. Daarnaast ondersteun je Toeslagen in het verder inregelen van risico-georiënteerd werken. Je werkt met verschillende partijen samen, op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau. Je bent een actieve sparringpartner die goed om kan gaan met een gezonde dosis weerstand. Jouw doel? Informatie ophalen uit de hele organisatie, verschillende belangen behartigen en tot een onafhankelijk oordeel komen.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-masterdiploma, bij voorkeur in de richting bestuurskunde, (technische) bedrijfskunde of informatiemanagement.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij de Rijksoverheid en of bij een van haar uitvoeringsorganisaties.
  • Je hebt kennis van en ervaring met CIO-oordelen volgens het Handboek Portfoliomanagement Rijk.
  • Je beheerst concepten als sturen met en realiseren onder architectuur, project- en programmamanagement, portfoliomanagement, ontwikkelmethodes zoals waterval en agile, en batenmanagement.

Aanbod

Het is mogelijk om voor de duur van de opdracht een tijdelijk, marktconform, contract af te sluiten. De arbeidsvoorwaarden bepalen wij aan de hand van jouw geschiktheid, motivatie en werkervaring. Het is tevens mogelijk om als zzp’er via ons aan de slag te gaan. Neem graag contact met ons op voor meer informatie.

Inlichtingen

Felix Schoonderbeek f.schoonderbeek@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Felix Schoonderbeek f.schoonderbeek@aevesbenefit.com

Solliciteren